Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án 2019

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án theo chương trình mới, năm học 2019-2020. Có nhiều dạng bài tập giúp các em học sinh ôn thi HK1.

Có 3 đề cùng đáp án.

Đề thi học kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh – Đề 1

Question IFind the word which has different sound in the part underlined.

1. A. teenager B. together C. guess D. regular
2. A. game B. arrange C. skate D. cake
3. A. horrible B. hour C. hundred D. hold
4. A. much B. drug C. future D. buffalo
5. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce

Question II: Choose the best option to complete the following sentences. 

1. I have known her………………..two years.

A. with
B. for
C. since
D. in

2. He ……… many old books for 5 years.

A. recycled
B. is recycling
C. has recycled
D. will recycle

3. To prepare for the new year, I ……………… my house again since last month .

A. paint
B. painted
C. have painted
D. has painted

4. They ………..the used plastic bottles with water several times yesterday.

A. washed
B. is washed
C. are washed
D. were washed

5. It is dangerous …………. quickly.

A. driving
B. drove
C. to drive
D. driven

6. I like ……………………..to my friends in my free time.

A. talk
B. talking
C. talked
D. to talking

Question III. Give the correct form of the following verbs: 

1. My dad enjoys ____________ his bike to work. (ride)
2. She ___________ out with her friends last night. (go)
3. I__________ in Thanh Hoa since 1993. (live)

4. He usually___________ a lot of beautiful photos. ( take)

Question IV. Fill in the blank with ONE correct word from the list 

for / sometimes/ play/ swimming

Nick has a lot of hobbies. He plays chess at school . After dinner, he goes(1)…………..a walk and he listens to music every evening in his room.Nick loves sports. He plays football after school. On Saturdays, Nick and his friends go (2)…………………. On Sundays, they (3)………….. basketball in the park. On Sunday evenings, they (4)………………..watch a film.

Question V. Read the passage and answer the questions

Everyone suffers from the common cold at some time or other. It isn’t a serious illness but people spend a lot of money on medicine. The medicine can only relieve the symptoms. That is, it can make you cough less, make you feel better, and stop your nose running for a while. So far, there is no cure for the common cold and no medicine to prevent it. People also drink a lot of hot water with sugar, lemon juice. It helps provide them with a lot of vitamin C.

1. Is common cold a serious illness?………………………………………………………………..

2.What can the medicine help with the common cold?

…………………………………………………………………………………………………………….

3.Why is hot water with sugar and lemon juice useful?

…………………………………………………………………………………….

Question VI. Finish each of the following sentences as direction. Write your answers on your answer sheet. (1 point)

Question 1: Her book is not the same as mine. (different from)

Her book is…………………………………………………………………..

Question 2 :. She doesn’t love to play the violin,he doesn’t love to play the violin (neither)

She doesn’t love……………………………………………………………………………………………

Question 3: The listening exercise is more difficult than the reading exercise.(not as………..as)

The reading exercise ……………………………………………………………………

Question VII. Write a paragraph about popular foods or drinks in your hometown, using the given questions below as prompts (1 points) (about 70 words)

a. What is the popular dish in your hometown?

b. What special ingredients are found in the dish?

c. How is this dish cooked?

d. How do you feel about the dish?
<h3″>Đáp án Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 7 học kì 1

Question I

1. A.
2. B
3. B
4. C
5. C

Question II

1. B
2. C
3. C
4. A
5. C

6.B

Question III

1. riding

2. went

3. have lived

4. takes

Question IV: 

1.for

2.swimming

3.play

4.sometimes

Question V. Answer the following questions:

1. No, it isn’t

2. The medicine can only relieve the symptoms.

3. Because It helps provide them with a lot of vitamin C.

Question VI

1. Her book is different from mine.
2. She doesn’t love to play the violin,neither does he
3 The reading exercise is not as difficult as the listening exercise.

Đề thi học kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh – Đề 2

I. Choose the best answer by circling A, B, C or D:

1. What are you doing with all that ingredients, Giang?

– I am trying my best to…………..a kind of traditional food.

A. cook

B. play

C. lend

D. agree

2. Mozart was one of the famous……………….of classical music.

A. actors

B. composers

C. artists

D. makers

3. His daughter wants to become a well-known……….but she has no talent at all.

A. act

B. actor

C. actress

D. action

4. I haven’t got…….bread left for lunch

A. a

B. an

C. some

D. any

5.- I don’t like the newest song of Son Tung

– I don’t like it ,…………..

A. too

B. so

C. either

D. neither

6. Turn the TV off. The show is…………………

A. exciting

B. peaceful

C. tiring

D. boring

7. I do not have …….oranges, but I have ….apples.

A. any/ any

B. some / any

C. any / some

D. any / somes

8. Mozart was one of the famous……………….of classical music.

A. actors

B. composers

C. artists

D. makers

9. His daughter wants to become a well-known……….but she has no talent at all.

A. act

B. actor

C. actress

D. action

10. ……….beer is there in the fridge?

A. How often

B. How many

C. How much

D. How far

11. Last year, Phuc participated in …..funds for street children.

A. raising

B. making

C. gathering

D. taking

II. Complete these sentences using the provided words:

1. My hobby / collect glass bottles.

→ ________________________________________________________________________

2. I / start / my hobby / when / twelve / years old.

→ ________________________________________________________________________

3. I often / share / my hobby / my mother.

→ ________________________________________________________________________

4. I / feel / happy / when / look at / beautiful flower vases made from them.

→ ________________________________________________________________________

5. I / continue / my hobby / future / because / it / help save the environment.

→ ________________________________________________________________________

6.Tuan / find / play / table tennis / interesting / because / he / can / play / best friends.

→ ________________________________________________________________________

7.They / visited / Ho Chi Minh City / so far.

→ ________________________________________________________________________

8.Lan / like / talk / to / her friends / her free time.

→ ________________________________________________________________________

Đáp án Đề ôn thi học kì 1 Tiếng Anh 7 – Đề 2

 I. 1. A 2. B 3. C 4. D 5. C 6. D 7. C 8. B 9. C 10. C 11. A

II.

1. My hobby is collecting glass bottles

2. I started my hobby when I was twelve years old.

3. I often share my hobby with my mother.

4. I feel happy when I look at the beautiful flower vases made from them.

5. I will continue my hobby in the future because it helps save the environment.

6. Tuan finds playing table tennis interesting because he can play with his best friends.

7. They have visited Ho Chi Minh City so far.

8. Lan likes talking to her friends in her free time.

Đề ôn thi học kì 1 Tiếng Anh 7 – Đề 3

I. Choose the best answer by circling A, B, C or D:

1. -“What would you like to drink now?” – “_______________.”

A. No, thanks

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. Orange juice, please

2. All of us enjoy _______ to classical music.

A. listen

B. listens

C. listening

D. listened

3. She worked very hard, _______she passed all her exams.

A. because

B. and

C. so

D. but

4. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has _______

A. flu

B. sunburn

C. spots

D. stomachache

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more

B. less

C. much

D. fewer

6. I …………… playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find

B. think

C. say

D. tell

7. -“ Would you like me to turn off your computer?

– “ ______________. I’ll do it myself”

A. No, thanks

B. Yes, please

C. Don’t do it

D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting things.

B. playing sports

C. dancing

D. board games

9. I …………….. Nha Trang when I was a child.

A. visit

B. visited

C. will visit

D. have visited

10. He …………… to the USA so far.

A. is

B. was

C. will be

D. has been

11. Americans eat a lot of junk food, ………….junk food causes obesity.

A. but

B. and

C. so

D. because

12. Tim: I feel itchy and my nose is running. Doctor: ………………………..

A. Wash your hair more.

B. I think you have the flu.

C. Drink more water. Eat less meat

D. I think you have a stomachache.

13. Pick out the word whose main stress is placed differently from the others.

A. allergy

B. headache

C. temperature

D. obesity

14. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

A. cold

B. curly

C. ocean

D. clothes

II. Choose the best answer to complete the passage:

Headache is a very common disease. The symptoms (1)…….. a headache are various. People may (2)……….. pains only one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have a headache (3) …………. they work too hard or they are too nervous about something. (4)……….. can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their (5)…………… or simply by going to bed.

A. on

B. in

C. of

D. at

2.

A. be

B. have

C. happen

D. take

3.

A. when

B. but

C. so

D. and

4. A. Medicine

B. Doctor

C. Sport

D. Fruit

5. A. life

B. lifestyles

C. hobbies

D. working

III. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I didn’t go to school because I was sick.

-> I was sick, so ………………………………….

2. It will be good if you eat less meat and more vegetables.

->You should ………………………………………………………………………

3. He likes playing computer games in his free time.

->His hobby is ……………………………………………………………………..

4. I am interested in watching TV in the evening.

-> I enjoy……………………………………

5. I think that learning English is important.

->I find …………………………………………..

6. My brother enjoys coffee very much.

-> Coffee ……………………………..………………..

7. What is the price of a plate of fried rice?

-> How ……………………………………………..

8. This food has some meat and tofu.

-> There …………………………………….………………

9. Chicken is my sister’s favorite food. (likes)

->…………………………………………………..

10. There is sugar in many kinds of food. (have)

-> ……………………………………………….

IV. Use the words given to write a paragraph about Huong’s hobby.

Huong / be/ student/ class 7A/ Quang Trung school. Collect glass bottles/ be/ one of /favorite hobbies. She / start / hobby / when / ten years old. She often / share / hobby / sister. She /find/ hobby /interesting / useful. She/ feel /happy / when / look at / beautiful flower vases/ make/ them. She / continue / hobby / future / because it / help/ save/ environment.

V. Use the words given to write a paragraph about Kien’s hobby.

Kien /be/ student / class 7B / Le Loi school. Play football /be /one of / favorite hobbies. He /start/ hobby /when / six years old. He often /share/ hobby / his friends. He /find/ hobby /interesting / relaxing. He /feel/ healthier /when /play football /every day. He / continue / hobby / future because it /help// keep fit.

VI. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box.

hobby/ improve /when/ taught/ writes/ because/ ending /might/ myself/ cultures

My name is Sara. My favourite (1) _________ is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it (2)________I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers (3)_________ me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy (4) _________. I was thrilled when I read a detective story. I enjoy reading (5) _______ I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who (6) ___________ “ Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further (7) __________my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different (8) _______ and customs of other countries in the world too. I read at least one hour every day. I read books by (9) ______. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it (10) ______ be very challenging.

Be the first to comment

Leave a Reply